Poll…..

Welke Be 4/4?

View Results

Loading ... Loading ...

BrunigBahn Galeriewagon

 

In een oude Depesche had ik een artikel gelezen over een galeriewagon van de BrunigBahn. Geen van deze wagons heeft de tand des tijds doorstaan maar het leek mij een leuk idee om zo’n wagon zelf te bouwen. Hij ziet er zo uit:

 

Er was bijna geen informatie te vinden op het Internet over deze wagons en de modelbouwclub Brienz was ook al niet welwillend om me te helpen (ze hebben zelf 20 van deze wagons laten bouwen en ik mocht er een kopen voor bijna 1300 euro…).

Het boek van Claude Jeanmaire bracht enige uitkomst omdat daar een paar plaatjes en foto’s instonden en omdat ik het onderstel en het dak van de bestaande BrunigBahn bagagewagon wilde gebruiken (op dat moment in de aanbieding bij Modell-land) waren de maten al snel bepaald. De tekeningen werden rap gemaakt en naar Duitsland gestuurd om uit plasticplaat te laten frezen en het hekwerk werd uit roestvast staal gelaserd. De bedrukking van de zijkanten werd middels zelfklevende plasticfolie opgelost welke door een drukker in Haarlem werd gedrukt.